Brownells Danmark - Alt til jagt. Jagtudstyr, våben, våbendele, genladeudstyr, projektiler, hylstre, magasiner, optik m.m! Danmark

Forhold vedrørende våbentilladelser

Information ved køb af tilladelses påkrævede våbendele, krudt med mere:

 

Kort fortalt:

Køb af våben, visse våbendele, krudt, hylstre og projektiler med meget mere kræver tilladelse jf. våbenloven.

 

Ved køb af tilladelsespåkrævede skydevåben:

 - Kopi af Jagttegn, BilledID og evt. eksisterende våbentilladelse/SKV mailes til Brownells Danmark (info@brownells.dk) ved bestilling.

 - Efter modtaget betaling ansøger Brownells Danmark politiet om import af det pågældende våben. 

 - Ved modtagelse af importtilladelse fremsender Brownells Danmark det anvendte våbennummer til kunde, som dernæst kan påbegynde sin ansøgning om tilladelse til våbnet hos politiet. Våbnet tilbageholdes, som udgangspunkt, i USA indtil kunde har fremsendt gyldig tilladelse til våbnet og billedID til info@brownells.dk.

 - Delen leveres herefter med kurer for kundes regning (DKK 500). Alternativt kan den afhentes hos Brownells Danmark uden beregning. Delen udleveres ikke uden fremvisning af original tilladelse og ID og kun til køber selv.

 - Vi sender ligeledes gerne varer til en våbenforhandler efter eget valg - men her skal du først indgå aftale med våbenhandleren hvorefter overtagelsen kan ske her. Også våbenhandlere kan handle direkte hos os og bestille dit ønskede emne til dig.

Brownells gør opmærksom på, at våbentilladelser kan tage op til 2-8 ugers behandlingstid hos PAC.

 

Magasiner, Tubes & Extensions

Der gøres opmærksom på, at magasiner jf. våbenloven kan erhverves uden tilladelse, men kun såfremt køber allerede lovligt ejer et våben til pågældende magasin type. Der skal derfor fremsendes (mail) til info@brownells.dk med kopi af  pågældende tilladelse altid med gyldigt billedID, hvorefter magasin/er fremsendes. Alternativt skal der fremsendes tilladelse til aftagelige magasiner. Der henvises i øvrigt til BEK nr 1132 af 12/09/2018 vedr. antal patroner osv.

Brownells sælger Magasiner, tubes og extensions(forlængere) til jagtgeværer, men henleder opmærksomheden på, at det jf. våbenloven ikke er tilladt at oplade mere end 2 patroner i et glatløbet jagtgevær. Det er dog tilladt at sælge og erhverve disse til jagt i udlandet. Ydermere kan køb og montering af riflet pibe til jagtgeværer lovliggøre brugen af disse i Danmark, men kun såfremt man har bestået riffelprøve. 

Ved køb skal kopi af jagttegn og billedid fremsendes til Brownells (info@brownells.dk)

 

Krudt, fænghætter, hylstre & projektiler

Hylstre og projektilerdisse kræver genlade tilladelse. Der skal derfor fremsendes (mail) til info@brownells.dk med den pågældende tilladelse altid med gyldigt billedID. Varen tilbageholdes indtil kunde har fremsendt gyldig genlade tilladelse med billedid. Hylstre og projektiler kan leveres via normal pakkepost.

Krudt og Fænghætter leveres pt. ikke af Brownells Danmark, men kræver genladetilladelse, og kan udelukkende leveres med kurer for DKK 500.

 

Knive

Ved salg af knive henvises til knivloven. Fælles for alle gælder, at Brownells ikke sælger knive til personer under 18år. Er du 16 og har jagttegn fremsendes kopi af jagttegn/BilledID. Alle andre må få forældre til at bestille.

Knive og Macheter med blad på mere end 12cm kan erhverves, bæres og anvendes uden tilladelse fra politiet såfremt et anerkendelsesværdigt formål gør sig gældende. Knive med blad på mere end 12cm er alle, i shoppen, angivet som "kræver våben tilladelse". Her tænkes på jagttegn, fiskekort, blankvåben-tilladelse eller andet, hvorefter varen kan frigives til levering.

Visse knive og samtlige Tomahawks kan have en form, et udseende, have assisteret udløse mekanisme, eller blive leveret med en skede, som muliggør, at kniven kan hænges om halsen, hvor det kan være svært at finde et anerkendelsesværdigt formål, og dermed være en overtrædelse af knivloven. Disse kræver en specifik købetilladelse fra politiet, og kan udelukkende bestilles telefonisk. (Politiet udskriver i øvrigt kun i sjældne tilfælde tilladelse til disse varer. (Eksempler kan være feriecentre med øksekast osv.) Mange spørger hvorfor disse produkter i øvrigt udbydes til salg i vores shop. Dette skyldes, at visse kan opnå tilladelse til køb plus at Brownells ligeledes er leverandør til flere myndigheder.

 

Derudover vil Brownells Danmark gøre opmærksom på, at ved køb af tilladelses pligtige dele SKAL der forventes længere varende leveringstider. Dette kan skyldes en kombination af håndtering af eksporttilladelse fra USA såvel som ventetid på importtilladelse til Danmark. Dansk politi oplyser, at import tilladelser kan tage op til ti hverdage at opnå.

Brownells Danmark leverer ikke dele til Grønland, som er underlagt de amerikanske WDA regler. (eksportlicenserede produkter)

 

Brownells Danmark forbeholder sig retten til, til enhver tid, at nægte at udlevere tilladelses påkrævede dele i tilfælde af tvivl om tilladelsens ægthed, kundens identitet eller anden tvist der vedrører tilladelser.